ЧОРНОБИЛЬ..ТРАГЕДІЯ..ПАМ’ЯТЬ..

 


 Чорнобиль… Слово це стало символом горя і страждання, покинутих домівок.

Минуло 35 років від того дня, коли Україну спіткала страшна трагедія – техногенно-екологічна катастрофа, спричинена вибухом реактора четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції, яка нанесла непоправної шкоди довкіллю та здоров’ю людей. Якби не подвиг простих людей, які ризикуючи власним життям і здоров’ям, врятували нас від подальшого поширення радіації, то важко навіть спрогнозувати повні масштаби трагедії не лише для України, а й всього світу.

Бібліотека-філіал №12 пропонує вам сайт на якому є документальні фільми про Чорнобиль. Кожен зможе вибрати фільм за своїм вподобанням :

https://www.cinema.in.ua/filmy-pro-chornobyl/

Пропонуємо до вашої уваги фільм «Зона. Чорнобиль» режисера Ангел Ангелів. Дмитро Громов здійснює піший 40-кілометровий похід через чорнобильську зону відчуження. Знімальна команда проходить через порожні населені пункти, виселені села і військову радіолокаційну антену.

Проєкт не схожий на інші фільми про Чорнобиль, серія розкриває труднощі виживання людини в дикій природі: перепливання річок, перетин боліт, очищення води з радіоактивних джерел. І цікава тим, що показує чорнобильську природу такою, якою вона є сьогодні.

 

 

Низький уклін всім хто боровся зі страшною бідою. Священна пам'ять про Ваш подвиг не згасне у віках і збережеться в серцях народу.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ТВІЙ НАЙКРАЩИЙ ДРУГ - СЛОВНИК

В.Л.ЧЕМЕРИС «ВІТЬКА+ГАЛЯ АБО ПОВІСТЬ ПРО ПЕРШЕ КОХАННЯ»