КАЗКОВА ПЛАНЕТА ГОФМАНА

 


 Гофман Ернст Теодор Амадей ( 24 січня - 245 років від дня народження) (1776-1822). Видатний класик німецької літератури. Народився 1776 року в Кенігеберзі .

 Любі читачі запрошуємо вас у дивовижний світ казки


Книга вміщує декілька повістей Е.Т.А. Гофмана: "Крихітка Цахес на прізвисько Цинобер", "Лускунчик і мишачий король", "Золотий горнець". Ці казки сповнені іронічного гротеску, властивого епосі романтизму. Вони розповідають не тільки про світ земний, простому, але занурюють читача в світ інший, повний чудес і тривог. Ернст Теодор Амадей Гофман - німецький письменник, композитор, художник. Чудові ілюстрації знаменитого українського художника Владислава Єрка неодмінно сподобаються вашій дитині.


Казки, які ви тримаєте в руках, належать видатному письменнику, класикові німецької літератури Гофманові. Написані на початку 19 століття, вони і нині залишаються улюбленими творами для дітей як в Україні, так і в усьому світі.





 У різдвяний вечір Фріц і Марі — діти радника медицини Штальбаума  отримують від батьків безліч подарунків: ляльок, дерев'яного коня, іграшкових гусар, крихітний посуд, книжки з картинками. Хрещений Дроссельмеєр підносить їм мініатюрний замок з золотими вежами, по залах якого пересуваються дами і кавалери. Трохи пізніше відбувається знайомство дітей зі ще однією іграшкою — маленьким потворним чоловічком на ім'я Лускунчик, який вміє розгризати тверді горіхи


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

В.Л.ЧЕМЕРИС «ВІТЬКА+ГАЛЯ АБО ПОВІСТЬ ПРО ПЕРШЕ КОХАННЯ»

ТВІЙ НАЙКРАЩИЙ ДРУГ - СЛОВНИК