ПАМ’ЯТАЄМО СВІЙ РОДОВІД

 




У минулі століття вивчення своєї генеалогії було викликано в основному практичними міркуваннями. Складанням свого родоводу займалися виключно представники знаті, щоб довести свою приналежність до дворянського стану. Зараз з кожним роком все більше людей цікавиться історією роду і хочуть створити своє генеалогічне дерево. І у кожного на це є свої причини.

Вивчення родоводу - зв'язок з корінням і повага до своїх предків

Історія кожної сім'ї - це частина історії всієї країни, тому потреба в її вивченні ґрунтується на повазі до своїх предків. Ці знання необхідні хоча б для того, щоб не повторювати помилок представників свого роду, переймати їх досвід і хороші традиції.

До вашої уваги книги, які висвітлюють історію родоводу


У книжці "Дерево роду" розкривається сутність прадавнього українського звичаю, що вимагає від кожної людини обов'язкового знання власного родоводу до сьомого родового дерева. В простій і дохідливій формі подано аналіз таких понять як віра, обряд, звичай, родовий символ тощо.



Історія роду Гурських – засновників села Свиридівка. Метою написання цієї книги ознайомити сучасні покоління з минулим їхніх дідів, прадідів, яких вже давно немає в живих, але пам'ять про них жива і вічна: розкрити молодим людям родове коріння.( Ця книга із родоводу Ковалевич Л.В. – Недашківської про її прадіда Гурського П.К.)



Ця книга відкриває вам багато таємниць з історії нашої країни. Ви довідаєтесь про цікаві події, можливо, в цих подіях брали участь і ваші великі пращури. Перед вами постануть сцени героїчної боротьби проти зла, бо герої легенд були такими, як ми, вони вміли палко кохати і прагнули до щасливого життя. Всі легенди мають віршовану форму і легко сприймаються. Ця книга буде цікавою для кожного українця, не залежно від місця проживання, також вона стане справжньою знахідкою для допитливих, для тих, хто цікавиться історією України. Особливо корисною ця збірка буде для вчителів і вихователів молодого покоління. 


У книзі представлено історичний, мовний та етнокультурний матеріал з історії України, Слобожанщини, Харківщини. Це видання допоможе розумінню українознавства як наукової методології, політики й філософії сучасної незалежної України. Воно адресоване історикам, краєзнавцям, філологам, слухачам курсів підвищення кваліфікації вчителів ЗНЗ І-ІІІ ступенів, студентам, учнівському загалу всім, кому не є байдужими історія і культура рідного краю.



Рід Мазуревичів споконвіку був знаний своєю жорстокістю. Усупереч волі батьків юна Марфа вийшла заміж за Уласа Мазуревича, та щастя з ним не пізнала. Усі надії покладала на сина Тихона, але й він удався у своїх жорстоких предків: жадібний та безсердечний, він крокує кривавою стежиною. Він перетворив на пекло життя не тільки численних коханок, а й своєї дружини, багатої спадкоємиці Софії Льохвицької. Їхня спільна донька Ярина ненавидить батька-тирана. Вона покохала Степана, батько якого загинув від рук Тихона. Тепер понад усе Ярина хоче розірвати коло страждань та спокутувати гріхи роду Мазуревичів. Але ціна може виявитися зависокою для неї.

Крізь революцію та війну, утрати і пристрасть, ненависть і любов — шлях п’яти поколінь одного роду. 


Світ українських традицій нескінченно багатий. Століттями складалася гармонійна система обрядів та вірувань, які на сучасному історичному етапі знову набувають популярності. Книжка розповідає про народні традиції, обряди і свята. Матеріали з української міфології та історії культури не залишать байдужим жодного читача. Безліч цікавих фактів, захоплива манера розповіді роблять видання справжнім подарунком для всіх шанувальників української культури.



Родинами летять птахи у вирій

Коріння дереву життя дає,

Отак і ми весь шлях земний повинні

Не забувати рід і хто ми є.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

В.Л.ЧЕМЕРИС «ВІТЬКА+ГАЛЯ АБО ПОВІСТЬ ПРО ПЕРШЕ КОХАННЯ»

ТВІЙ НАЙКРАЩИЙ ДРУГ - СЛОВНИК