СОТНЯ СВЯТА ІЗ СИНІВ УКРАЇНИ


20 лютого 2020 року в бібліотеці-філіалі №12 пройшов бібліорепортаж «Сотня свята із синів України»


«Небесною сотнею» називають  українців,  які загинули в центрі  Києва,  на Майдані,  на вулицях Грушевського та Інститутській. Загинули під час масових акцій протесту  протягом зими 2013-2014 років.
А найстрашнішими та найтрагічнішими була ніч з 18 на 19 лютого – ніч Апокаліпсису, як назвали її пізніше, після якої наступив  «чорний четвер» – 20 лютого. Саме в ці дні на очах у всього світу влада розстрілювала свій народ. Під час кровавих сутичок та від куль снайперів на Майдані загинуло близько сотні  людей. Нерівною була ця боротьба. Сила – проти гарячого серця. Зло – проти добра. Куля – проти мрії.




  Загиблих назвали НЕБЕСНОЮ Сотнею. Вважають, що їхні душі       потрапили до раю, і з неба Сотня продовжує охороняти Україну.  Сотні і сторій, сотні людських життів, сотні героїв! Сьогодні ми їх згадуємо, бо не  маємо права забувати!



Давайте вшануємо тих батьків, які ніколи не дочекаються сина; ту дружину, яка ніколи більше не зможе обійняти свого чоловіка; ту дитину, яка вже ніколи не побачить батьківської посмішки. Їм доводиться жити з цим болем щодня. І, при всіх намаганнях допомогти – словом, ділом, грішми – ми ніколи не зможемо полегшити їхні страждання.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

В.Л.ЧЕМЕРИС «ВІТЬКА+ГАЛЯ АБО ПОВІСТЬ ПРО ПЕРШЕ КОХАННЯ»

ОНЛАЙН-ПОРАДНИК "ПОДАРУЙ КНИГУ БІБЛІОТЕЦІ"